Ubåt i mediefokus

Ubåt i mediefokus

Båtar och specifikt ubåtar är något som är i fokus just nu i nyhetsvärlden. Vad hände egentligen på ubåten Nautilus den 11 augusti 2017?

havet

Båtar och ingenjörskonst är något som fascinerat många och det genom århundraden. Detta är något vi skrivit om tidigare här och som ständigt är aktuellt. Något alla pratar och skriver om i artiklar är just nu ubåtsdramat i Danmark där en svensk journalist miste livet på en åktur.

En tragisk nyhet som fångat internationella medier

I Expressen går det att läsa om hur nyheten om vad som hänt den svenska journalisten Kim Wall nu går världen runt i internationella medier och tidningar. Det är i allt från New York Times till BBC som nyheten berättas. Ubåten tillhör den danska uppfinnaren Peter Madsen och heter Nautilus, vilket även tros vara platsen där Kim miste sitt liv. Även den australiska tidningen The Sydney Morning Herald berättar historien om Kims öde och det märkliga i att en ubåtsfärd kan sluta i en sådan djup tragik. Nu har alltså hennes kropp hittats men mysteriet hur hon dog och varför kvarstår och frågan är om vi någonsin kommer få veta hela sanningen.

Kim Wall efterlystes av sina anhöriga och vart hon tagit vägen fanns inga uppgifter om – Expressen

I Aftonbladet går det att läsa om hur många ställer sig frågor just nu om just dramat i ubåten. Frågarna är bland annat om hur polisen och rättkriminalarna ska kunna fastslå en dödsorsak, om Peter Madsen kommer kunna gå fri och om man kan hitta spår som löser mysteriet om vad som hände i en ubåt som varit fylld med vatten.