Säkra båten för ett tryggare sjöliv

Livet till sjöss är underbart och ger många härliga upplevelser. En liten tur med ekan, en picknick på någon av skärgårdens många kobbar eller en längre seglats är alla kul alternativ för dig som älskar båtlivet. Genom att sköta och försäkra din båt, kunna reglerna och tillämpa en stor portion sunt förnuft blir ditt liv som sjöbjörn fyllt av fantastiska minnen.

Som båtägare är försäkringen viktig av flera anledningar. Det är mycket kostsamt att reparera skador och du kan komma att behöva sjöassistans av olika anledningar. Genom att teckna en båtförsäkring från https://svenskasjo.se/ kan du se fram emot bra lösningar för din båt såväl som tillgång till räddning som ingår i paketet. Det ger dig en stor trygghet, oavsett om du har en segel- eller motorbåt och du kan välja mellan olika försäkringar som passar dina behov, exempelvis extra tillägg för personlig eller elektronisk utrustning, stillastående eller olycksfall.

Håll koll på reglerna

Sunset,At,The,Sailboat,Deck,While,Cruising,/,Sailing,AtSom du säkert redan känner till finns det ett antal sjöregler som alla måste följa. Det är alltid klokt att läsa på med jämna mellanrum då det inte är lätt att komma ihåg allting, och dessutom kan reglerna förändras från år till år. Bara för att du skaffade ett förarbevis för tio år sedan innebär det inte att reglerna idag är exakt de samma.

Tyvärr finns det också många som inte kan sjöreglerna ordentligt eller som inte är införstådda med de oskrivna regler som brukar kallas sjövett. Några exempel är att inte köra för nära segelbåtar, att förtöja på respektabelt avstånd och att alltid hålla god ton båtägare emellan. Ta därför inte för givet att alla kan reglerna och var alltid beredd att ändra kurs eller att signalera.

Säkerhet till havs och på land

Genom att ha bra utrustning på båten kan du klara många olika väderförhållanden och situationer. Flytvästar och ett ankare är ett måste, men också att du har möjlighet att ersätta batterier både på båten och din mobil. Ta med en radio för att hålla koll på vädret, ficklampa för att alltid kunna se vad du gör och gärna någon form av nödraket.

Se också till att din båt är säker till lands. Det sker många stölder från båtar och enligt polisen är det tillrådligt att samarbeta med andra båtägare genom att hålla koll på varandras båtar och vilka som vistas omkring hamnen.