Segla jorden runt

Segla jorden runt

Köp en segelbåt och ta dig jorden runt. Allt du behöver göra är att planera, budgetera och spara pengar. Sedan är värden din!

En lyxig segelbåt i dricks? är det någonting du skulle tacka nej till. Antagligen inte, och det gjorde inte heller Liz som man skriver om i en artikel här. Hon fick en båt av en kund med villkoret att hon skulle segla båten jorden runt. Tjejen, Liz, ägnade sedan tre år för att förebereda sig på resan och på att lära sig segla. Detta är nu 10 år sedan och sedan dess har hon besök allt från Mexiko till Galapagosöarna.

Och att segla jorden runt är någonting som många vill göra, men få är det som verkligen tar drömmen på allvar. Några andra som gjort detta är familjen Hammarberg, som man skriver om i en artikel från Sydsvenskan. Det som är unikt med denna familj är att de just är en familj. Två barn, Otto 2 år och Lovis 4, kommer att följa med på resan och växa upp på sjön. De barnen längtar mest till är att resa över Söderhavet som Pippi Långstrump.

Vill du göra en liknande resa? Då är egentligen allt som krävs en bra bok och en inkomst alternativt en buffert som man kan leva på. Själva båten i fråga kan man köpa på lån, det är vad de flesta gör. Bra lån på upp till 350 000 kronor kan man få på http://www.springfinance.se/, vilket räcker ganska långt för att få en bra segelbåt.

Det är dock klart viktigt att man kommer ihåg att det är kostsamt att ha en båt, även om man inte reser med den. Nu senast har man även rapporterat att man har chockhöjt hamnavgifter, bland annat i Orust kommun. Man får räkna med att betala en hel del för att få lägga till. Är man dock ute och reser så behöver man inte betala, då kan man ankra mitt på sjön eller havet om man vill.

Inför båtresan:Bergen hamn sol

  • Planera ordentligt, även om ni inte måste skriva ner exakta tidpunkter kan det vara smart att lista platser som ska besökas.
  • Gör en budget. Bestäm hur mycket pengar ni får göra av med som mest, och håll i detta.
  • Spara pengar. Börja spara långt innan ni reser, så att ni har mycket pengar att röra er med.