Porsche designar lyxjakt

En lyxjakt är lyxig. Det hörs liksom på namnet. Men när Porsche har designat en lyxkryssare till båt så vet man att den har pricken över i:et.

 

I en artikel i NyTeknik.se går det att läsa om hu Dynamiq, en välkänd båtkonstruktör, lyckats få det ännu mer välrenommerade bilmärket Porsche att designa deras nya lyxyacht på 35 meter. Båten har en drivlina i hybrid och samma klädsel som 911R. Det är kanske inte så konstigt att Porsche börjar designa lyxbåtar, det är nämligen så att konkurrenten från Italien, Bugatti, har sjösatt sin överdådiga lyxbåt med allt från öppen spis och jacuzzi, tidigare förra året. Dynamiq är baserade i lyxiga Monaco, vilket gör att läget är perfekt för att sjösätta några riktigt fina lyxjakter och nu menar man att Porsche-jakterna kommer byggas i sju exemplar. Exklusivitet är verkligen a och o i denna vräkiga värld som bara några få har tillgång till och resten bara får drömma om.

 

En lyxig båt helt i aluminium

 

Porsche-båten är helt byggd i aluminium och väger hela 198 ton. Dess 35 meter är att anse som anspråkslös i Monacos hamnar men är bra längd allt som allt. Målgruppen sägs vara de som vill skala ner i storlek och inte vill ha en båt som är på 50-60 meter men samtidigt inte vill ge upp den allra högsta standarden.

 

Båten är designad för att bland annat tilltala fartfyllda bilälskare och framtidsseende jaktägare som gillar snabbhet och stilen som Porsches bilar har med strömlinjeformad exteriör och hög prestanda i varje minsta detalj. Båten kommer ha ett 15 meter långt soldäck trots sin ”lilla” storlek och det kommer finnas plats för sex gäster i de tre hytterna, samt en besättning på sex personer i tre hytter till. Enligt Dynamiq kommer båten ha en räckvidd på hela 3 400 sjömil – 630 mil. Det innebär att jakten faktiskt kan korsa Atlanten.