Svenskens lyxyacht

Svenskens lyxyacht

Vi svenskar har ett enormt båtintresse och då handlar det framförallt om motorbåtar och segelbåtar. Men en del svenskar gillar mer lyx, som den svenske oljemiljardären som köpte en lyxyacht på 81 meter och fem våningar.

162678-luxury-yachts

I den här artikeln kan man läsa om den svenske oljemiljardären Lukas Lundins nybyggda lyxyacht Savannah. Fartyget tog fyra år att bygga och är 81 meter långt och fem våningar högt. Lyxkryssaren är utrustad med bland annat en pool, en biosalong och flera barer. Den har även en undervattenslounge där gästerna kan titta på fiskarna utanför medan de tar en drink. Fartyget har fyra gästsviter och en enorm svit med en balkong, där ägaren kommer att bo.

Bekvämligheter i båten

Den här båten är verkligen vad man kan kalla en lyxkryssare och den är självklart inget som gemene man kommer att ha råd med. Men många svenskar har faktiskt en egen båt med en rad bekvämligheter. Köper man bara en lite större båt, kan den utrustas med kök och andra bekvämligheter. För att få el i båten kan man även införskaffa sig ett marinbatteri. Dessa säljs till bra priser hos bland annat Batteriexperten och för att se vilka typer av batterier de har kan man läsa på deras Facebook.

Köp andel i yacht

Är man ändå sugen på att cruisa med stil på en lyxyacht, kan man faktiskt köpa en andel av en, om man inte har råd att köpa en själv. I Svenska Dagbladet kan man läsa om en engelsk arkitekt som tar konceptet med andelsveckor över till båtarnas värld. Det här alternativet är dock inte heller helt gratis. Vill man ha en dryg månad ombord på en båt som kostar 192 miljoner kronor, får man punga ut så mycket som 24 miljoner kronor.