Sveriges största båtmässa i helgen

Den som vill lära sig mer om båtar och allt som har med sjön att göra bör befinna sig i Stockholm i helgen och nästa vecka. Då drar nämligen årets största mässa Allt om sjön igång på Älvsjömässan.

14618197-batmassa-i-dusseldorf-tyskland

Nu i helgen drar båtmässan Allt för sjön igång på Älvsjömässan i Stockholm. Här kan man läsa att Sjöräddningssällskapet Årets Sjöräddare under mässan kommer att utse en sjöräddningsinsats från förra året som utmärkte sig på något sätt. Av hela 931 sjöräddningsuppdrag i fjol har fem nominerats och vilket av dessa som vinner får vi veta på mässan i morgon. Sjöräddningssällskapet säger att alla frivilliga sjöräddare självklart är värda att vinna ett pris och man vill genom den här utdelningen hylla alla sjöräddare och ge dem en stund i rampljuset.

Massor med båtar

En prisutdelning för Årets Sjöräddare är dock långt ifrån det enda som kommer att ske på båtmässan i år. Allt för sjön är nämligen årets största mässa och varje år väntar man sig runt 100 000 besökare. Som tidigare år kan man under mässan ta del av en stor mängd båtar och prylar både för hamn och för sjö, skriver Svenska Dagbladet. Den som är ett stort fan av båtar kan hitta allt från enormt snabba farkoster till sekelgamla träbåtar. Om man funderar på att gå på mässan kan man hitta hotell nära Älvsjömässan. Den som kommer långväga ifrån och tänker vara på plats under hela mässan rekommenderas verkligen att bo nära så att man inte missar något roligt.

Ett fullspäckat schema

Förutom att man kan titta på alla båtar som ställs ut på båtmässan finns även en rad aktiviteter och evenemang som äger rum dessa dagar. Några av dessa är:

  • SUP – Besökarna får möjligheten att se hur Stand up paddling fungerar på nära håll i en stor bassäng inne på mässan.
  • Sail Forum – Ett antal seminarier kommer att hållas om segling och inspirerande bilder och filmer kommer att visas upp.
  • Classic boat show – Besökaren får lära sig om racingbåtens historia och man kommer få chansen att se häftiga båtar från förr. Läs mer.