Starta din båt med hjärtstartare

Hjärtstartaren är din livförsäkring på däck

Visst kan flytväst och jolle hjälpa dig i sjönöd – men till havs behöver även hjärtat en beskyddare.

Det är få förunnat att få kryssa runt i Medelhavet och få känna havets salta luft skölja över ansiktet. Solen skiner och soldäcket är fullt av glada människor. Champagnen ligger på kylning under däck och kaptens mungipor guppar ideligen uppåt i takt med havets vågor. Och flytvästarna ligger behändigt nedpackade och redo att rädda liv. Just det. Livräddning. De flesta vet att säkerhet på sjön handlar om flytvästar, små visselpipor och livbåtar. Men även till sjöss finns vardagens mer ljusskygga faror. Din hälsa till sjöss kanske är vattentät och flytväst-försäkrad. Men ditt och dina vänners hjärtan har längre till stranden om något oförutsett hemskt skulle hända.

En till hjärtevän ombord

Dagens teknik har gjort livräddningsmaskiner som hjärtstartare små och behändiga. De är lätta att använda och tar förmodligen mindre plats på båten än en livboj. Ett liv är så mycket mer värt en att en bra båtsemester på Rivieran eller i Kroatiens skärgård ska sakna en så viktig detalj som en smart liten hjärtstartare. Så nästa gång du ska ut och njuta av livet till sjöss. Se till att det räcker längre en bara en båttur. Ta med en hjärtstartare i checklistan.
• Flytvästar check
• Ankare upp
• Hjärtstartare laddad
• Champagne på kylning
• Glada vänner – check
Vart du än ska resa med din båt, se till att du även kan styra båten in i hamn igen. Skaffa en hjärtstartare till din båt. Om inte för dig så för dina vänner.