Packa rätt inför långseglatser

Att ges sig ut på en längre segeltur är för de flesta något som man maximalt gör en gång om året, under sin semester. Då är man som mest borta under några veckor. Förväntningarna är ofta höga på att man ska få en fin tid med framförallt fint väder och friska vindar. För få saker kan söka humöret under seglingen så mycket som att ständigt ha dåligt väder. Samtidigt som man hoppas på fint väder vill man få fina veckor där sakerna flyter på väl utan missöden. För att skapa de rätta förutsättningarna när det väl är dags underlättar det om man också har de förbereder sig på bästa sätt. Ens packning och det att ta med sig den nödvändiga utrustningen hör till både de mest grundläggande och nödvändiga förberedelserna.

Packa för kalla kvällar

Även på sjön kan det på sommartid bli väldigt kallt, speciellt på kvällarna eller under de dagarna som det blåser och regnar. Därför bör man under sina förberedelser inte bara packa ner lättare sommarkläder. Vädret på land återspeglats därmed inte alltid med sjövädret både när det gäller temperaturer och sådant som nederbörd eller uppehåll. På packningslistan kan de krävas kläder med svenska märken som vet vad som krävs i den svenska sommaren. Dagmar från Sverige är ett klädmärke som sedan starten fokuserad på stickade klädesplagg, något som är både varmt och snyggt under kvällarna på båten eller i hamn.

Säkerheten alltid viktigt

Flytväst och annan typ av säkerhetsutrustning måste ses som obligatorisk, och är därmed inget som man väljer att ta med eller inte. Även om en flytväst klarar säkerhetskraven så kommer det att finnas stunder då det krävs betydligt mer än bara flytvästen och badkläder. Den svenska sommaren är nämligen inte alltid så ljuvlig som vi gärna vill minnas den.