Lyxbåtar fascinerar

Lyxiga båtar är fascinerande för de flesta båtintresserade men tyvärr är det inte lika många som har möjligheten till att köpa en själv. Semestrarna och somrarna på sjön behöver inte vara förstörda för det. Tiden till sjöss kommer att bli lika härligt oavsett om man har en mindre och mer primitiv liten skjuta även utan bubbelpool, flera salonger och plats för vattenskotrar.  Älskar man båtlivet så gör man och det kommer att finnas få saker som kan få en att avstå.

Även om man redan trivs med sin båt som den ser ut idag så finns det sätt att höja standarden. Ett skäl till detta är att man på så sätt kanske kan förlänga sin egen båtsäsong och kunna vara ute med båten mer än vad man har varit tidigare.

Badrummet kräver smarta lösningar

Ett litet rum som slits nästan lika fort på båten som det gör i bostaden är badrummet. För att göra det trevligare kan det vara värt att genomföra en mindre renovering. Precis som i ett vanligt badrum finns det en hel del saker man behöver tänka på. Kommer toaletten ombord även att användas som ett duschutrymme måste till exempel vattnet kunna rinna undan väl och det måste vara byggt på ett sådant sätt att det inte kommer att skapas vattenskador eller mögel. En av de stora skillnaderna när det gäller vanliga badrum och det utrymme som finns på båten, är att det på båten ofta krävs en hel del mer finurliga finesser när det gäller rummets badrumsinredning. Det han handla om att kranen på handfatet går att dra upp så att den även kan användas som en duschslang och att handfatet är av en mindre modell så att inte golvytan drabbas alltför mycket.